ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ανελέητο είναι το σφυροκόπημα στα περίχωρα του Κιέβου, στο Χάρκοβο αλλά και στην Μαριούπολη, όπου σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ρώσοι στρατιώτες βάλλουν αδιακρίτως σε κατοικημένες περιοχές και σε στρατιωτικούς στόχους.

Τουλάχιστον 100.000 πολίτες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ενώ νεκροί κείτονται άταφοι στους δρόμους.

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν καταλάβει περίπου το μισό λιμάνι, όπου συνήθως κατοικούν σχεδόν 400.000 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Ria Novosti. Οδομαχίες σημειώνονται στην πόλη, ενώ άμαχοι και ουκρανοί στρατιώτες δέχονται καταιγισμό ρωσικών πυρών, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

 Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Χάρκοβο, ενώ ο διοικητής των δυνάμεων στην περιοχή, χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην πολιορκούμενη Ιζιούμ, που απέχει περίπου 100 χλμ από το Χάρκοβο. Όπως σημείωσε δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την πόλη, ενώ οι προσπάθειες να οργανωθεί ανθρωπιστικός διάδρομος απορρίφθηκαν από τη ρωσική πλευρά.

Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 χθες βράδυ, δήλωσε ο Ολέγκ Σινεγκούποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, όμως «οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις τους».


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX